Ontdek de Revolutie van Cold Brew met de JURA GIGA W10 Echte Cold Brew met één druk op de knop Cold...
Zoeken in blog
Blogcategorieën
Blogtags
Fotogallerij
Geen aanbevolen afbeeldingen
Ontdek de Revolutie van Cold Brew met de JURA GIGA W10 Echte Cold Brew met één druk op de knop Cold...
JURA C8 en S8: Welke koffiemachine past bij jou? Als je op zoek bent naar een hoogwaardige volautomatische...
JURA E6 en E8: Welke koffiemachine past bij jou? Als je op zoek bent naar een hoogwaardige volautomatische...
JURA S8 Piano Black Welkom bij onze ultieme gids voor het kiezen van het perfecte koffiezetapparaat. Of je nu een...
JURA J8 Twin Diamond White Geniet je van een cafeïnevrije koffie, of geef je de voorkeur aan een pittige espresso?...
Geen aanbevolen afbeeldingen
Het cafeïnegehalte in jouw koffie staat los van de hoeveelheid vloeistof in het kopje. Het gehalte koffie heeft hier namelijk alles mee te maken. Hoe meer koffie erin zit, des te hoger het gehalte. Zo zit er bijvoorbeeld evenveel cafeïne in een espresso als in een latte macchiato. Terwijl de hoeveelheid vloeistof in deze twee dranken aanzienlijk verschilt.
De grootste denkfout die gemaakt wordt, is dat er alleen cafeïne in koffie zit. Maar niets is minder waar. Het zit onder anderen in koffie, thee, cola, ijsthee, chocolade(melk), energiedrankjes en drankjes met guarana (dit komt voor in sportdrankjes). Dat is dus veel meer dan er in eerste instantie gedacht wordt. Cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd. Dit is dus precies dezelfde stof. Ondanks dat het ook in andere dranken zit, is het meeste toch te vinden in koffie. Het is een goed alternatief om cafeïnevrije producten te gebruiken als je hier liever niet teveel van wilt binnenkrijgen. Let er dan wel op dat cafeïnevrije koffie nog steeds een (wel aanzienlijk lager) percentage cafeïne bevat.
Cafeïne zit niet alleen in dranken of chocolade. Het kan namelijk ook in voedingssupplementen voorkomen. Dit zijn voornamelijk voedingssupplementen gericht op het verbeteren van de concentratie en supplementen om af te vallen.
In de basis kan het geen kwaad, maar let wel goed op wat het cafeïnegehalte in deze supplementen zijn. Want het is namelijk mogelijk om een overdosis cafeïne binnen te krijgen. Met het drinken van koffie is dit bijna onmogelijk, omdat je dan meer dan 80 kopjes op een dag moet drinken.
Maar wanneer er naast het drinken van koffie en andere cafeïnehoudende dranken voedingssupplementen met cafeïne ingenomen wordt, kan dit een overdosis veroorzaken. Een overdosis (meer dan 500 mg cafeïne) brengt nare gevolgen met zich mee en kan voor onder andere hartkloppingen zorgen. In sommige gevallen kan het zelfs dodelijke gevolgen hebben. Dit is vanaf ongeveer 10 gram.
check_circle
check_circle