Ontdek de Revolutie van Cold Brew met de JURA GIGA W10 Echte Cold Brew met één druk op de knop Cold...
Zoeken in blog
Blogcategorieën
Blogtags
Fotogallerij
Geen aanbevolen afbeeldingen
Ontdek de Revolutie van Cold Brew met de JURA GIGA W10 Echte Cold Brew met één druk op de knop Cold...
JURA C8 en S8: Welke koffiemachine past bij jou? Als je op zoek bent naar een hoogwaardige volautomatische...
JURA E6 en E8: Welke koffiemachine past bij jou? Als je op zoek bent naar een hoogwaardige volautomatische...
JURA S8 Piano Black Welkom bij onze ultieme gids voor het kiezen van het perfecte koffiezetapparaat. Of je nu een...
JURA J8 Twin Diamond White Geniet je van een cafeïnevrije koffie, of geef je de voorkeur aan een pittige espresso?...
Geen aanbevolen afbeeldingen
Waarvoor wordt melk gebruikt in een koffiemachine?
Melk kan voor verschillende soorten koffie gebruikt worden. De bekendste koffie met melk is een cappuccino en dit wordt gemaakt met melkschuim. De beste melk voor melkschuim is koude volle melk, omdat je dan het mooiste en lekkerste resultaat krijgt. Hier worden ook vaak accessoires voor aangeraden.
Waarom volle melk?
Dit is vettere melk en bevat meer eiwitten. Omdat deze stoffen aanwezig zijn in de melk krijg je het beste schuim. Dit komt omdat door het vet en de eiwitten de bellen minder snel knappen. Het is ook belangrijk dat je melk goed op geschuimd wordt als je er een cappuccino of een latte mee maakt. Volle melk is ook de beste melk om latte art mee te maken.
Welke manieren van opschuimen zijn er?
Stoompijpje – dit is de manier door een kannetje melk op te warmen met een stoompijpje. Er zit verschil in de kwaliteit van stoompijpen. Dit heeft te maken met de temperatuur en een goede hoek om het perfecte melkschuim te maken. Er is een manier voor om de stoompijp onder een goede hoek in het kannetje te plaatsen, maar het is even oefenen voordat u het helemaal onder de knie heeft.
Automatisch stoompijpje – dit is een stuk makkelijker dan het normale stoompijpje omdat alles voor je gedaan wordt. Hier hoef je alleen het kannetje onder te zetten en een sensor regelt alles samen met de machine. Het enige wat jij als persoon hoeft te doen is een variant selecteren en je melkschuim wordt voor je gemaakt.
Direct in het glas – enkele koffiemachines hebben een melkopschuimer die je direct in het glas schuift. Hier ben je afhankelijk van de hoeveelheid melk die je in je glas doet. Dit komt omdat je minder flexibel kan schuimen door het soort glas en de hoeveelheid melk.
Geïntegreerde melkopschuimer – dit is vaak te vinden bij volautomaten. Met een geïntegreerde melkopschuimer druk je op een knop, waarna alles perfect wordt afgemeten, waarna het in uw kopje gedaan wordt. De melk zit vaak in een reservoir die u kunt loshalen en ook weer in de koelkast kunt zetten. De kwaliteit is vrijwel altijd goed.
Melkslangetje en cappuccinatore – dit systeem werkt ongeveer hetzelfde als een geïntegreerde melkopschuimer. Je hebt hier ook een apart slangetje dat je in de melk kan hangen. Via deze slang wordt de melk opgezogen en daarna door een cappuccinatore verwarmt en opgeschuimt.
Losse melkopschuimer – dit is een van de goedkopere oplossingen om melk op te schuimen als het niet bij je machine inbegrepen is. Deze melkopschuimers zijn is een ding heel goed en dat is volume creëren. Maar als je de perfecte, stevige en fluwelen schuimlaag wilt hebben dan zou je beter kunnen experimenteren met een stoompijpje.
Melkcapsules – dit is de optie voor de koffie capsules. Dit zijn speciaal ontwikkelde capsules die het melkschuim voor je maken. Het enige nadeel is dat je 2 verschillende cups moet gebruiken: 1 voor de melk en 1 voor de koffie zelf.
check_circle
check_circle