Ontdek de Revolutie van Cold Brew met de JURA GIGA W10 Echte Cold Brew met één druk op de knop Cold...
Zoeken in blog
Blogcategorieën
Blogtags
Fotogallerij
Geen aanbevolen afbeeldingen
Ontdek de Revolutie van Cold Brew met de JURA GIGA W10 Echte Cold Brew met één druk op de knop Cold...
JURA C8 en S8: Welke koffiemachine past bij jou? Als je op zoek bent naar een hoogwaardige volautomatische...
JURA E6 en E8: Welke koffiemachine past bij jou? Als je op zoek bent naar een hoogwaardige volautomatische...
JURA S8 Piano Black Welkom bij onze ultieme gids voor het kiezen van het perfecte koffiezetapparaat. Of je nu een...
JURA J8 Twin Diamond White Geniet je van een cafeïnevrije koffie, of geef je de voorkeur aan een pittige espresso?...
Geen aanbevolen afbeeldingen
Melk soort
Het begint allemaal bij de melk. Door de eiwitten in melk veranderd vloeibaar in schuim. Het vet in de melk is ook belangrijk, het maakt de schuim stevig. Bovendien zorgt het ervoor dat de melk mooi gaat glanzen. Tot slot is het vet verantwoordelijk voor dat romige mondgevoel. Het beste resultaat krijg je dan ook met volle melk. Dat betekent overigens niet dat het niet lukt met halfvolle of magere melk, het resultaat is minder lekker.
Koude melk, heel belangrijk
Of je nou volle, halfvolle of magere melk gebruikt, zorg dat het gekoeld is. Dit schuimt namelijk beter op. De temperatuur bij het opschuimen van melk is erg belangrijk, de melk mag niet heter worden dan 75 graden Celsius. Als de melk heter wordt dan is je cappuccino smaakloos.
Melk opschuimen, kijk en luister
Vul de melkkan met de koude melk tot net onder het begin van de melktuit. De melkkan is dan tot ongeveer een derde gevuld. Draai de stroomkraan van je machine open voor 2 seconden zodat je droge stoom krijgt. Doe vervolgens de stoompijp in de melkkan, zorg ervoor dat het uiteinde van de pijp ongeveer halverwege de diepte van de melk is. Draai nu de stoomkraan zover open zodat deze volle capaciteit stoom produceert. Laat nu de kan langzaam zakken, tot dat het uiteinde van de stoompijp net onder het oppervlakte van de melk is.
Er ontstaat schuim. Laat de kan bij het opkomen van het schuim steeds een beetje meezakken, zodat de stoompijp op de juiste hoogte in de melk schuim blijft maken.
Zet uit op het juiste moment
Zodra je schuim na wens is, doe je de kan weer wat omhoog. De stoompijp komt dan dieper in de melk. Verwarm daarmee de melk tot 75 graden. Draai daarna de stoompijp uit.
Tools
Een melkkan voor de originals. Heerlijk zelf je melk opschuimen met de stoompijp van je espressomachine. Met de juiste techniek heb je het beste resultaat.
Verfrissende melkschuim-magie. Luchtig licht en veelzijdig. Met fris melkschuim met fijne poriën uit de JURA melkopschuimer, kunnen specialiteiten zoals de flat white, het huidige indrinkertje, voor het eerst ook koud worden bereid.
Bekijk hier ons heel assortiment aan Barista tools!
check_circle
check_circle